Bezienswaardigheden

Blarney Castle: kus de Blarney Stone voor geluk

Blarney Castle: kus de Blarney Stone voor geluk

Welkom bij Blarney Castle

Als je ooit in Ierland bent, mag Blarney Castle niet ontbreken op je lijst van must-see bezienswaardigheden. Dit prachtige kasteel, gelegen in County Cork, staat bekend om de beroemde Blarney Stone. Veel mensen geloven dat het kussen van de Blarney Stone geluk brengt en je de gave van welsprekendheid schenkt. Ben jij klaar om deze legendarische steen te kussen?

De geschiedenis van Blarney Castle

Blarney Castle werd oorspronkelijk gebouwd in de 15e eeuw en is sindsdien een populaire toeristische attractie geworden. Het kasteel was ooit eigendom van de machtige familie McCarthy, maar werd later overgenomen door de Engelse koningin Elizabeth I. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en is prachtig bewaard gebleven tot op de dag van vandaag.

De legende van de Blarney Stone

Volgens de legende zal degene die de Blarney Stone kust de gave van welsprekendheid ontvangen. De steen bevindt zich aan de rand van het kasteel en om hem te kussen moet je achterover buigen en met je hoofd naar beneden hangen. Het klinkt misschien wat eng, maar de beloning is het zeker waard!

Mijn ervaring met de Blarney Stone

Toen ik Blarney Castle bezocht, was ik een beetje nerveus om de Blarney Stone te kussen. Maar nadat ik alle verhalen had gehoord over de geluksbrengende krachten van de steen, besloot ik het toch te doen. Ik hing achterover, kuste de steen en voelde meteen een golf van geluk door me heen gaan. Het was een ervaring die ik nooit zal vergeten!

Praktische informatie

  • Locatie: Blarney, County Cork, Ierland
  • Openingstijden: Dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur
  • Toegangsprijs: Volwassenen €15, kinderen €8, gezinskaarten beschikbaar
  • Belangrijk: Zorg ervoor dat je stevige schoenen draagt als je het kasteel en de steen wilt bezoeken

Mijn advies: kus de Blarney Stone!

Als je ooit de kans krijgt om Blarney Castle te bezoeken, twijfel dan niet en kus de Blarney Stone. Niet alleen zul je volgens de legende geluk en welsprekendheid ontvangen, maar het is ook een onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bijblijven. Dus pak je moment en ga voor die kus!

Afscheid van Blarney Castle

Na mijn bezoek aan Blarney Castle voelde ik me vol energie en positiviteit. De sfeer van het kasteel en de magie van de Blarney Stone hadden een blijvende indruk op me achtergelaten. Ik kan met volle overtuiging zeggen: hier kom ik zeker nog eens terug!

Ierland