Bezienswaardigheden

Boyne Valley: historische locaties en archeologische vindplaatsen

Ontdek de rijke geschiedenis van Boyne Valley

Boyne Valley, gelegen in het oosten van Ierland, staat bekend om zijn rijke historie en archeologische vindplaatsen die teruggaan tot duizenden jaren geleden. Als je geïnteresseerd bent in de oudheid en graag meer wilt leren over de fascinerende geschiedenis van dit gebied, dan is een bezoek aan Boyne Valley een absolute must!

Brú na Bóinne

Een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen in Boyne Valley is Brú na Bóinne, wat ‘Paleis van de Boyne’ betekent. Deze plek staat bekend om zijn imposante neolithische grafheuvels, waaronder de wereldberoemde Newgrange en Knowth. Deze grafheuvels zijn ouder dan de Egyptische piramides en zijn een belangrijke getuige van de vroege bewoners van Ierland.

**Tip:** Zorg ervoor dat je tours van tevoren boekt, aangezien de plekken vaak snel volgeboekt zijn vanwege hun populariteit.

Hill of Tara

Een andere belangrijke historische locatie in Boyne Valley is de Hill of Tara, waar ooit de koningen van het oude Ierland werden gekroond. De heuvel biedt een adembenemend uitzicht over de vallei en is doordrenkt van legendes en mythes. Een rondleiding door de heuvel en haar historische monumenten is een absolute aanrader voor geschiedenisliefhebbers.

**Tip:** Neem een picknick mee en geniet van het prachtige uitzicht terwijl je luistert naar de verhalen en legendes van de heuvel.

Trim Castle

Trim Castle, gelegen aan de oevers van de rivier de Boyne, is het grootste Anglo-Normandische kasteel van Ierland en een van de best bewaarde kastelen van het land. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en is gebruikt als filmlocatie voor bekende films en tv-series, waaronder ‘Braveheart’.

**Tip:** Maak een rondleiding door het kasteel en ontdek de geheimen en verhalen die schuilen achter de imposante muren.

Breng een bezoek aan deze historische locaties

Openingstijden Brú na Bóinne:

  • Maart – april: 09:30 – 17:30
  • Mei – augustus: 09:00 – 19:00
  • September – oktober: 09:00 – 18:30
  • November – februari: 09:30 – 17:00

**Kosten:** Een standaard ticket kost €15 en geeft toegang tot Newgrange en Knowth. Er zijn ook speciale tours beschikbaar tegen een meerprijs.

Openingstijden Hill of Tara:

  • Maart – oktober: 10:00 – 18:00
  • November – februari: 10:00 – 16:00

**Kosten:** Toegang tot de Hill of Tara is gratis, maar donaties worden zeer gewaardeerd voor het behoud van de site.

Openingstijden Trim Castle:

  • April – september: 10:00 – 17:00
  • Oktober – maart: 10:00 – 16:00

**Kosten:** Een standaard ticket kost €5 voor volwassenen en €3 voor kinderen. Er zijn ook familie- en groepskortingen beschikbaar.

Ontdek Boyne Valley en laat je meevoeren door zijn rijke geschiedenis

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in de oude culturen van de wereld, Boyne Valley biedt een unieke en fascinerende ervaring die je niet snel zult vergeten. Laat je betoveren door de mysteries en legendes van dit prachtige gebied en ontdek de verborgen schatten die het te bieden heeft!

Geniet van je reis en onthoud: elke steen in Boyne Valley draagt een verhaal met zich mee!

Ierland