Bezienswaardigheden

Ring of Kerry: schilderachtige autoroute langs de kust

Ring of Kerry: een adembenemende autoroute langs de kust van Ierland

Als je op zoek bent naar een van de mooiste autoroutes ter wereld, dan is de Ring of Kerry in Ierland zeker een must-see bestemming. Deze schilderachtige route langs de kust van het schiereiland Iveragh neemt je mee door adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes en indrukwekkende kliffen. Ik heb deze route zelf mogen ervaren en kan niet anders dan enthousiast zijn over de prachtige natuur en de vriendelijke bevolking die je onderweg tegenkomt.

Startpunt: Killarney

De Ring of Kerry begint en eindigt in de bruisende stad Killarney, gelegen in het zuidwesten van Ierland. Killarney is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende natuur, met prachtige meren, bossen en bergen in de omgeving. Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt om deze charmante stad te verkennen voordat je aan je roadtrip begint.

De route

De Ring of Kerry is ongeveer 179 kilometer lang en loopt langs de kust van het schiereiland Iveragh. Onderweg kom je langs adembenemende uitzichten, ruige kliffen en groene heuvels. Zorg ervoor dat je regelmatig stopt om van het landschap te genieten en foto’s te maken.

Belangrijke stops onderweg

  • Gap of Dunloe: Een smalle kloof tussen de Purple Mountain en de MacGillycuddy’s Reeks, waar je kunt wandelen of een boottocht kunt maken.
  • Skellig Michael: Een eiland voor de kust van Kerry, bekend om zijn ruige landschap en oude kloosters.
  • Valentia Island: Een schilderachtig eiland met prachtige kliffen en historische bezienswaardigheden.
  • Waterville: Een charmant kustplaatsje waar je kunt genieten van verse vis en lokale specialiteiten.

Cultuur en traditie

Onderweg kom je regelmatig traditionele Ierse dorpjes tegen, waar je kunt kennismaken met de lokale bevolking en hun traditionele gebruiken. Vergeet niet om een lokale pub binnen te stappen voor een pint Guinness en live traditionele muziek.

Tips voor onderweg

  1. Zorg voor genoeg benzine: Tankstations zijn niet altijd in de buurt, dus zorg ervoor dat je tank vol is voordat je vertrekt.
  2. Neem genoeg tijd: De route is prachtig en verdient het om in alle rust verkend te worden, dus haast je niet.
  3. Wees voorbereid op wisselvallig weer: Het weer in Ierland kan onvoorspelbaar zijn, dus zorg voor warme kleding en regenbescherming.

Afsluiting

Na het rijden van de Ring of Kerry zal je ongetwijfeld vol zijn van de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en de rijke cultuur van Ierland. Ik kan niet wachten om terug te keren en nog meer van dit mooie land te ontdekken. Dus, pak je auto en ga op avontuur langs de schilderachtige kust van Ierland!

Ierland