Dagtrips

Kilkenny en Kilkenny Castle

Mijn ervaring in Kilkenny en Kilkenny Castle

Als liefhebber van geschiedenis en cultuur besloot ik om tijdens mijn reis naar Ierland een bezoek te brengen aan het prachtige Kilkenny. Gelegen in het zuidoosten van het land, staat deze charmante stad bekend om zijn middeleeuwse straatjes, traditionele pubs en natuurlijk het indrukwekkende Kilkenny Castle. Ik was meteen verkocht toen ik aankwam en al wandelend door de smalle steegjes en langs de oude gebouwen voelde ik me alsof ik terug in de tijd werd getransporteerd. Hieronder deel ik graag mijn ervaring en tips voor een bezoek aan Kilkenny en het legendarische kasteel.

Ontdek de charme van Kilkenny

De sfeer in Kilkenny is echt uniek. De middeleeuwse architectuur gecombineerd met de levendige sfeer van de stad zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Wandel door de geplaveide straatjes en bewonder de kleurrijke gevels van de huizen, stop bij een gezellige pub voor een pint Guinness en geniet van de Ierse gastvrijheid. Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan de bekende Kilkenny Design Centre, waar je handgemaakte souvenirs en lokale kunst kunt bewonderen en kopen.

De geschiedenis van Kilkenny Castle

Kilkenny Castle is zonder twijfel het hoogtepunt van een bezoek aan de stad. Dit imposante kasteel, dat dateert uit de 12e eeuw, torent trots uit boven de rivier de Nore en is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Ierland. Het kasteel diende oorspronkelijk als residentie van de Butler-familie, een invloedrijke adellijke familie in Ierland, en werd later overgedragen aan de stad Kilkenny.

De prachtig onderhouden tuinen rondom het kasteel zijn een ware oase van rust en bieden een schitterend uitzicht op de omgeving. Neem de tijd om door de formele tuinen te wandelen en geniet van de kleurrijke bloemen en eeuwenoude bomen. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen in het kasteel zelf, waar je kunt rondlopen in de weelderig ingerichte kamers en meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van de Butler-familie.

Praktische informatie

Voor een bezoek aan Kilkenny en Kilkenny Castle zijn er enkele praktische zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Openingstijden: Het kasteel is dagelijks geopend voor bezoekers, met uitzondering van bepaalde feestdagen. Check voor vertrek de actuele openingstijden.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor een bezoek aan Kilkenny Castle is zeer redelijk en de moeite waard. Tickets zijn verkrijgbaar aan de ingang van het kasteel.
  • Bereikbaarheid: Kilkenny is goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Er zijn ook verschillende parkeergelegenheden in de stad voor bezoekers die met de auto komen.

Geniet van het Ierse leven

Na een dag vol historie en cultuur is het tijd om te ontspannen en te genieten van het Ierse leven in een van de gezellige pubs van Kilkenny. Bestel een traditionele Ierse maaltijd, luister naar live muziek en maak een praatje met de vriendelijke locals. Kilkenny staat bekend om zijn bruisende muziekscene en levendige avonden, dus laat je zeker meeslepen door de feestelijke sfeer!

Al met al was mijn bezoek aan Kilkenny en Kilkenny Castle een fantastische ervaring die ik iedereen zou aanraden. De combinatie van geschiedenis, cultuur en gastvrijheid maken deze stad tot een van de parels van Ierland. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek aan dit betoverende deel van de wereld.

Ierland