Bezienswaardigheden

Kilkenny Castle en de omliggende tuinen

Ontdek Kilkenny Castle en de prachtige tuinen

Als je denkt aan sprookjesachtige kastelen, dan is Kilkenny Castle in Ierland zeker een plek die je moet bezoeken. Het imposante kasteel staat trots aan de oever van de rivier de Nore en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad Kilkenny. Het kasteel dateert uit de 12e eeuw en heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties ondergaan. Vandaag de dag is het een populaire toeristische trekpleister die jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

De geschiedenis van Kilkenny Castle

Kilkenny Castle werd oorspronkelijk gebouwd door de Norman hertog van Pembroke in 1195 en diende als verdedigingswerk tegen de oprukkende Ierse clans. Later werd het kasteel uitgebreid en verbouwd tot een luxueuze residentie voor de invloedrijke Butler-familie, die het tot in de 20e eeuw bewoonde. In 1967 werd het kasteel verkocht aan de stad Kilkenny en opengesteld voor het publiek.

Het kasteel is prachtig ingericht en geeft een goed beeld van het leven in vroegere tijden. Bezoekers kunnen de weelderige kamers en zalen verkennen, van de indrukwekkende balzaal tot de intieme slaapkamers. Daarnaast zijn er verschillende tentoonstellingen die meer vertellen over de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners.

De tuinen van Kilkenny Castle

Naast het indrukwekkende kasteel zijn ook de tuinen een absolute must-see. De formele tuinen zijn prachtig aangelegd en bieden een oase van rust en sereniteit in het hart van de stad. Wandel door de bloemperken, bewonder de fonteinen en geniet van de geurige bloemen en planten. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin waar ze zich kunnen uitleven terwijl de ouders ontspannen op een bankje.

Vanuit de tuinen heb je een schitterend uitzicht op het kasteel en de rivier de Nore. Het is de ideale plek om even tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je zult hier ongetwijfeld vele mooie foto’s kunnen maken.

Praktische informatie

  • Openingstijden: Kilkenny Castle is dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €8, voor kinderen €4 en er zijn speciale tarieven voor gezinnen.
  • Rondleidingen: Er worden regelmatig rondleidingen gegeven door het kasteel en de tuinen. Check de website voor de actuele tijden.
  • Adres: Kilkenny Castle, The Parade, Collegepark, Kilkenny, Ierland.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, een bezoek aan Kilkenny Castle en de tuinen mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Ierland. Vergeet niet om ook de charmante stad Kilkenny zelf te verkennen, met zijn gezellige pubs, mooie winkels en vriendelijke inwoners. Een reis naar Kilkenny is een onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Mischien een bezoekje waard

De kasteeltuin van Kilkenny is prachtig en vol historie. Het in 1867 geopende staatspark wordt gekenmerkt door de majestueuze vijvers en fonteinen, evenals het indrukwekkende kasteel dat uitkijkt over de weelderige gazons en bloemperken. Het is een geweldige plek om te genieten van een ontspannen wandeling of om te picknicken op een zonnige dag.

-html-instructions-mode-

Ierland