Dagtrips

Bru na Boinne: Knowth en Dowth

Ontdek de magie van Bru na Boinne: Knowth en Dowth

Als je ooit in Ierland bent geweest, heb je waarschijnlijk gehoord van de prachtige en mysterieuze neolithische sites in Bru na Boinne. Knowth en Dowth zijn twee van de meest indrukwekkende megalithische tombes in het gebied, en een bezoek aan deze bijzondere plekken is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Knowth: een archeologisch wonder

Knowth is een van de grootste neolithische grafheuvels in Europa en staat bekend om zijn complexe stenen structuren en inscripties. Het is fascinerend om te zien hoe deze prehistorische mensen in staat waren om zulke ingewikkelde bouwwerken te creëren, en het is een voorbeeld van hun geavanceerde kennis en vaardigheden.

De tombe van Knowth bestaat uit twee grote grafkamers en een centrale gang, die allemaal zijn bedekt met aarden heuvels. De stenen die werden gebruikt om de kamers en gangen te bouwen, zijn versierd met prachtige spiralen, zigzagpatronen en andere symbolen die tot op de dag van vandaag wetenschappers en archeologen fascineren.

Als je Knowth bezoekt, kun je een rondleiding krijgen van een deskundige gids, die je alles kan vertellen over de geschiedenis en betekenis van deze bijzondere plek. Je kunt ook genieten van het prachtige uitzicht over het Ierse platteland en de rivier de Boyne, die aan de voet van de heuvel stroomt.

Dowth: een mysterieuze tombe

Dowth is een andere indrukwekkende neolithische tombe in Bru na Boinne, en staat bekend om zijn mysterieuze inscripties en astronomische kenmerken. De tombe van Dowth bestaat uit een centrale gang en drie zijgangen, die allemaal zijn bedekt met aarden heuvels en stenen.

Wat Dowth zo bijzonder maakt, is dat het is gebouwd op een zodanige manier dat de zon op de winterzonnewende precies door de toegangspoort schijnt, waardoor het lijkt alsof de zon de tombe verlicht. Dit heeft geleid tot speculaties dat Dowth een belangrijke rol speelde in de religieuze rituelen en ceremonies van de prehistorische bewoners.

Net als bij Knowth, kun je bij Dowth een rondleiding krijgen van een gids die je alles kan vertellen over de geschiedenis en betekenis van deze intrigerende plek. Je kunt ook de prachtige omgeving verkennen en genieten van het adembenemende uitzicht over het Ierse landschap.

Praktische informatie

Als je van plan bent om Bru na Boinne te bezoeken, zijn hier een paar praktische tips om je reis soepel te laten verlopen:

  • Openingstijden: Knowth en Dowth zijn geopend van maart tot oktober, van 9.30 tot 17.30 uur.
  • Toegangsprijzen: De toegangsprijs voor volwassenen is €6,00, en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.
  • Rondleidingen: Er worden regelmatig rondleidingen gegeven door ervaren gidsen, dus zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent.
  • Vervoer: Je kunt Bru na Boinne bereiken met de auto of het openbaar vervoer, en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Met deze handige tips kun je optimaal genieten van je bezoek aan de magische sites van Bru na Boinne en een onvergetelijke ervaring beleven in het hart van het prachtige Ierse landschap.

Geniet van de mysterie en schoonheid van Bru na Boinne

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke en betoverende ervaring, een bezoek aan Bru na Boinne is een absolute must tijdens je verblijf in Ierland. De magie en schoonheid van deze oude neolithische sites zullen je betoveren en inspireren, en je zult versteld staan van de prestaties van de prehistorische meesters die deze prachtige tombes hebben gebouwd.

Dus pak je koffers, zet je hoed op en ga op avontuur in de betoverende wereld van Bru na Boinne. Je zult er geen spijt van krijgen!

Ierland