Activiteiten

Bezoek aan filmlocaties van bekende Ierse films en series

Ontdek de magie van Ierse films en series

Ben je een fan van Ierse films en series? Dan is het bezoeken van de filmlocaties waar deze bekende producties zijn opgenomen een absolute must! Ik heb zelf de kans gehad om verschillende filmlocaties in Ierland te bezoeken en het was een onvergetelijke ervaring. In dit artikel deel ik graag mijn avonturen en tips met jou, zodat ook jij de magie van Ierse cinematografie kunt beleven.

Game of Thrones

De populaire serie Game of Thrones is grotendeels opgenomen in Noord-Ierland. Een van de meest iconische locaties is The Dark Hedges, een prachtige laan met beukenbomen die een sprookjesachtige sfeer creëert. Ook Castle Ward, dat dienst doet als Winterfell in de serie, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Vergeet niet om een foto te maken op de Iron Throne!

Harry Potter en The Cliffs of Moher

De adembenemende Cliffs of Moher aan de westkust van Ierland dienden als decor voor de film Harry Potter and the Half-Blood Prince. De imposante kliffen en de woeste Atlantische Oceaan vormen een spectaculair plaatje dat je niet snel zult vergeten. Maak een wandeling langs de kliffen en geniet van het prachtige uitzicht.

Once

De film Once is een romantisch drama dat zich afspeelt in Dublin. Breng een bezoek aan Grafton Street, waar de hoofdpersonages straatmuziek maken en hun liefdesverhaal begint. Geniet van live muziek in de gezellige pubs van Dublin en laat je betoveren door de romantiek van deze bijzondere stad.

Praktische tips voor jouw bezoek aan filmlocaties

Planning

Zorg ervoor dat je van tevoren goed research doet naar de verschillende filmlocaties die je wilt bezoeken. Maak een planning en kies de locaties die het beste bij jouw interesses passen. Vergeet niet om eventuele entreekaartjes van tevoren te reserveren.

Vervoer

Als je meerdere filmlocaties wilt bezoeken, is het handig om een auto te huren. Zo ben je flexibel en kun je op eigen tempo de verschillende locaties verkennen. Ook zijn er vaak georganiseerde tours die je langs bekende filmlocaties brengen.

Verblijf

Kies een verblijfplaats die centraal gelegen is, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot verschillende filmlocaties. Verblijf bijvoorbeeld in een gezellige Bed & Breakfast of een charmant hotel in de buurt van de filmlocaties die je wilt bezoeken.

Kortom, een bezoek aan de filmlocaties van bekende Ierse films en series is een unieke ervaring die je niet mag missen. Van imposante kliffen tot sprookjesachtige lanen, Ierland heeft voor ieder wat wils. Dompel jezelf onder in de magie van het witte doek en laat je betoveren door de prachtige filmlocaties van dit betoverende land!

Ierland