Weer & Klimaat

Zonuren per maand in verschillende regioʼs

Zonuren per maand in verschillende regioʼs in Ierland

Ben je benieuwd naar hoeveel zonuren er gemiddeld per maand in verschillende regio’s in Ierland zijn? In dit artikel delen we informatie over de zonuren in verschillende regio’s, gebaseerd op onze eigen ervaringen. Het weer in Ierland staat bekend om zijn wisselvalligheid, maar er zijn zeker ook regio’s waar de zon regelmatig tevoorschijn komt. Lees verder om meer te weten te komen over de zonuren per maand in Ierland!

Dublin

In Dublin, de hoofdstad van Ierland, schijnt de zon gemiddeld zo’n **110 uur per maand**. Het weer kan hier erg veranderlijk zijn, met regelmatige regenbuien, maar als de zon eenmaal doorbreekt is het een prachtige stad om van te genieten. In de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus, zijn er meer zonuren te verwachten dan in de wintermaanden.

Januari

In januari zijn er gemiddeld zo’n **50 zonuren** in Dublin. De dagen zijn kort en het kan behoorlijk grijs en regenachtig zijn, maar als de zon door de wolken breekt is het een welkome afwisseling.

Juni

In juni zijn er gemiddeld zo’n **155 zonuren** in Dublin. De zomer begint en de dagen worden langer, wat betekent dat er meer zonuren te verwachten zijn. Dit is een fijne maand om de stad te verkennen en te genieten van het zomerse weer.

Galway

In Galway, aan de westkust van Ierland, zijn er gemiddeld iets meer zonuren dan in Dublin, namelijk zo’n **120 uur per maand**. Het weer kan ook hier erg veranderlijk zijn, maar de ruige kustlijn en gezellige sfeer maken het een geliefde bestemming onder toeristen.

Februari

In februari zijn er gemiddeld zo’n **60 zonuren** in Galway. De dagen beginnen langzaam langer te worden en af en toe schijnt de zon tussen de buien door.

Augustus

In augustus zijn er gemiddeld zo’n **160 zonuren** in Galway. Dit is een van de zonnigste maanden van het jaar, met lange dagen en aangename temperaturen. Een perfecte tijd om de prachtige natuur van de westkust te verkennen.

Cork

In Cork, in het zuiden van Ierland, zijn er gemiddeld zo’n **115 uur zon per maand** te verwachten. De stad staat bekend om zijn levendige sfeer, historische gebouwen en culinaire hoogstandjes. Het weer kan ook hier verrassend zijn, dus het is altijd verstandig om een paraplu mee te nemen.

Maart

In maart zijn er gemiddeld zo’n **70 zonuren** in Cork. De lente begint langzaam door te breken en de natuur komt tot leven. Een mooie tijd om de prachtige omgeving van Cork te verkennen.

Juli

In juli zijn er gemiddeld zo’n **150 zonuren** in Cork. Dit is een van de warmste maanden van het jaar, met lange dagen en veel gelegenheid om van de zon te genieten. Een ideale maand voor een zomervakantie in Ierland!

Of je nu naar Dublin, Galway, Cork of een andere regio in Ierland reist, het is altijd handig om rekening te houden met het wisselvallige weer. Maar laat je niet ontmoedigen door een buitje hier en daar, Ierland heeft zoveel moois te bieden, ongeacht het weer. Dus pak je paraplu en zonnebrandcrème in en geniet van al het moois dat dit prachtige land te bieden heeft!

Ierland