Vervoer

Huurautoʼs en autoverhuur in Ierland

Huurauto’s en autoverhuur in Ierland: Jouw sleutel tot avontuur!

Als je van plan bent om naar Ierland te reizen en je wilt alle prachtige bezienswaardigheden ontdekken, dan is het huren van een auto de ideale oplossing. Met een huurauto heb je alle vrijheid om rond te rijden en op eigen tempo de groene landschappen, charmante dorpjes en adembenemende kustlijnen van Ierland te verkennen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips over het huren van een auto in Ierland.

Autoverhuurbedrijven in Ierland

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Ierland, zoals **Avis**, **Hertz**, **Enterprise** en **Budget**. Deze bedrijven hebben vestigingen op de luchthavens en in de grote steden, waardoor het heel gemakkelijk is om een auto te huren zodra je in Ierland aankomt. Het is aan te raden om van tevoren online een auto te reserveren, zodat je verzekerd bent van de gewenste auto en de beste prijs.

Handige tips bij het huren van een auto

  • Vergelijk prijzen: Kijk goed naar de prijzen en voorwaarden van verschillende autoverhuurbedrijven om de beste deal te vinden.
  • Verzekering: Controleer of de verzekering goed geregeld is, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
  • Brandstofbeleid: Let op het brandstofbeleid van het verhuurbedrijf om verrassingen bij het inleveren van de auto te voorkomen.
  • Extra’s: Denk aan extra’s zoals een GPS of kinderzitje als dat nodig is tijdens je reis.

Rijden in Ierland

Als je een auto huurt in Ierland, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste rijdt men in Ierland aan de linkerkant van de weg, dus dit kan even wennen zijn als je dit niet gewend bent. Daarnaast zijn veel wegen in Ierland smal en bochtig, vooral in afgelegen gebieden, dus wees voorzichtig en neem de tijd tijdens het rijden.

Het is ook handig om een goede wegenkaart of GPS bij de hand te hebben, aangezien de bewegwijzering soms wat verwarrend kan zijn. Zorg er ook voor dat je voldoende contant geld bij je hebt voor tolwegen, aangezien niet alle tolwegen elektronisch betaald kunnen worden.

Populaire autoroutes in Ierland

  • The Wild Atlantic Way: Een schilderachtige route langs de ruige westkust van Ierland, met prachtige uitzichten en pittoreske dorpjes.
  • The Ring of Kerry: Een adembenemende route door het graafschap Kerry, met indrukwekkende kliffen, groene heuvels en oude kastelen.
  • The Causeway Coastal Route: Een spectaculaire route langs de noordkust van het eiland, met de beroemde Giant’s Causeway en prachtige kustlandschappen.

Conclusie

Met een huurauto in Ierland heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en alle verborgen schatten van dit prachtige land te ontdekken. Dus waar wacht je nog op? Stap in de auto en laat het avontuur beginnen!

Remember: Life is a journey, enjoy the ride!

Ierland